Cobogó House / Allouchie Arquitetos

first_imgArchitects: Allouchie Arquitetos Area Area of this architecture project Projects Manufacturers: Atual Granitos, Esquadrias, Metro MateriaisStructure And Mep:David Williams (DWG Engenharia)Authors:Leonardo Allouchie, Joana JordãoCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Antônio PreggoRecommended ProductsDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. We are looking for a contemporary and genuine architecture from Pernambuco.Located in a private condominium on the outskirts of the urban perimeter of Caruaru, the main city in the rural area of ​​Pernambuco, the plot of land has southeast orientation, with a higher incidence of winds during the year.Save this picture!© Antônio PreggoWe opted for a simple architecture in the ostentation aspect, but great in the matter of the emotion, of the sensorial symbiosis. We can say that this “way” is absolutely related to the personality of the architects, holders of an intuition more contained in the act of projecting, but sometimes implodes of so much artistic expression and meaning.Save this picture!© Antônio PreggoCobogó House is another architecture that emerges from the emptiness, almost central, a place of arrival, which precedes a subtle architectural promenade.Save this picture!Floor PlanNatural materials such as wood, handmade as hydraulic tile, and apparent and “raw” as concrete, iron and glass, coupled with a subtlety in the use of colors and a low ceiling (2.26m – to the height of the average man with raised arm of the Modulor) give the place a warm and “human” ambience.Save this picture!© Antônio PreggoThe most pragmatic challenge of the project was to meet the relatively large needs program for the lot size (375sqm) and a desire for large and sometimes open spaces. All this in a single floor. The natural solution was to integrate “mandatory setbacks” into environments, eliminating any “dead space” within the boundaries of the terrain, both in the external and internal areas. We can clearly see this intuition from pedestrian access, through the terrace, as well as the garage and the organic garden.Save this picture!SectionEvaldo Coutinho defended architecture as a product of construction, not design. And that the only way to feel its spatial essence was to be in the work itself. The fact that we designed and built the work allowed us to do experiments once more during the execution, which was certainly fundamental to the final result.Save this picture!© Antônio PreggoTwo other important aspects for us were environmental comfort and privacy control. walls, marquises, hollow brick wall, strategically located and dimensioned frames, are some architectural elements that appear as a solution. In some cases, elements, such as the “skin” (apparent manual brick wall) of the front façade that protects the rooms, appear as a solution to both problems. Because it is a leaked wall, it allows the passage of lighting and natural ventilation while giving privacy to the users of the house and allows the street view to them. In addition it is clear from an aesthetic and poetic appeal.Save this picture!© Antônio PreggoConsidering the functional dimension of the house, two premises were important in structuring the plant. We wanted the possibility of two independent and distant accesses, one for a vehicle and another for those who came on foot. It was important for us both to take us initially to the social area of ​​the house. In this way, the room appears with a kind of vestibule, only located in the center of the building, which gives direct access to the intimate area and kitchen. A practical and simple solution.Project gallerySee allShow lessHeatherwick’s Pier 55 Project Given New Life by New York State GovernorArchitecture NewsStellar Drawings Selected as Winners of WAF’s Inaugural Architecture Drawing PrizeArchitecture News Share Save this picture!© Antônio Preggo+ 21 Share Photographs CopyAbout this officeAllouchie ArquitetosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBrazilPublished on October 26, 2017Cite: “Cobogó House / Allouchie Arquitetos” [Casa Cobogó / Allouchie Arquitetos] 26 Oct 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Brazil Area:  170 m² Year Completion year of this architecture project 2017 “COPY” ArchDailycenter_img Cobogó House / Allouchie Arquitetos Year:  “COPY” Houses Brazil Photographs:  Antônio Preggo Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/882282/cobogo-house-allouchie-arquitetos Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/882282/cobogo-house-allouchie-arquitetos Clipboard Cobogó House / Allouchie ArquitetosSave this projectSaveCobogó House / Allouchie Arquitetoslast_img read more